Tortellini med grönsaker

                                 

                                

Snabbt och enkelt! Använde bara lite Philadelphia i receptet då min son inte gillar mat med gräddsåser och dyl. Extra kul att hans kommentar blev: "Fa-an vad gott det var!" Det blev lite tortellini över, så jag drygade ut rätten med kokta sugarsnaps och kronärtskockshjärtan samt lite mer Philadelphia dagen därpå. Rätten fick samma goda betyg av Andreas, han sa att han skulle kunna äta hur mycket som helst av detta. =)

2 paket à 250 g Barilla Tortellini Ricotta/Spenat eller färsk Tortellini
100 gram Philadelphia, valfri sort, jag använde vårlök/svartpeppar
1-1½ dl vatten
en knippe Salladslök
snacksmorötter
1 liten röd paprika
svartpeppar
salt
olivolja

ev parmesanost till servering

Koka upp vatten med salt. Koka Tortellinin enligt anvisningarna. Under tiden: Skär sallaslöken i 1 cm breda skivor. Strimla paprikan. Fräs detta tillsammans i en stekpanna i lite olivolja. Häll på Philadelphian och och vattnet och rör ihop. Skiva morötterna tunnt. Spara dessa till serveringen.

Sila Tortellinini. Tillsätt såsen och morötterna. Servera och ringla över lite olivolja och peppra samt strö över lite flingsalt. Riv eventuellt över lite färsk parmesan om du vill, skippa flingsaltet då.

Om man han färsk basilika hemma kan man gärna tillsätta lite grovhackad sådan på slutet också.




dagen därpå...

Kommentera här: