Odensekonfekt

                             
 
Det här receptet är inte mitt eget, utan jag har provbakat det från Odesemarcipans senaste receptbroschyr. De har släppt några nya Lyxmandelmassor. Denna variant är med skogsbär. Odense kallar konfekten för skogsbärsdrömmar. En sats kostar ca 30 kr att göra. Vi dubblerade satsen. Lyxmassan blir väldigt god i dessa konfekt. Blev lite sugen på att göra somriga semlor med denna mandelmassa. Varför inte göra dessa till julen?
 
(Receptenbilden är min egen)
 
 
100 g ODENSE Vit choklad
100 g ODENSE Mandelmassa Lyx med skogsbär
50 g mandel
 

1. Skär mandelmassan i tärningar. Smält chokladen på låg temperatur. Rosta mandeln i ugnen, 15 minuter i 180˚C.

2. Blanda allt och bred ut i ett jämnt lager i en aluminiumform. Jag lade bakplåtspapper i en form. 

3. Låt stå i kylen minst 2 timmar och skär ut i lagom stora bitar före servering.

 

Kommentera här: