Marias Pepper Jack-kyckling ca 8 port
Kycklingen
2 kg kycklingfiléer
1-2 pepparfrukter (färska)
Prästost eller Mellanlagrad Herrgårdsost, (ca 150 g)
4 stora el 6 små gula lökar
250 g champinjoner
Svartpeppar
Chilipeppar
Smör till stekning
Potatismos
mjölig potatis, beräkna ca 3 potatisar per person,
Ca 100 g smör
Standardmjölk
Salt och vitpeppar
Rödvinsås, färdig, men mycket hellre egen rödvinsås, se Marias Rödvinssås som är sjukt god.
Skala potatisen och skär i mindre bitar och koka.
Stek under tiden på champinjonerna snabbt i smör. Salta och peppra med svartpeppar. Ställ åt sidan.
Finhacka pepparfukten. Hacka löken och stek i smör. Tillsätt den finhackade chilin. Ställ åt sidan.
Dela filéerna på tvären (i en över- och underdel). Bryn dem i smör och ta upp.
Lägg filéerna i en djup ugnsplåt. Peppra och salta ev. lite, men tänk på att de flesta kycklingfiléer man köper rensade är försaltade.
Lägg på ca 2 msk lökblandning.
Lägg på 2-3 skivor ost.
Sätt in i nedre delen av ugnen i ca 180 grader.
Pressa potatisen och blanda i smör och mjölk. Smaka av med salt och vitpeppar. Värm upp moset.
Strax innan kycklingen är klar, strör man över champinjonerna på kycklingen. Prova att skära i filéerna för att se om de är klara.
skriven
mums