Ceasarsallad

Idag blev det en maträtt av sådant som fanns hemma, dottern kompletterade med ett paket bacon på väg hem. Så skönt att man kan få hjälp ibland och handla sådant som fattas. Gud så gott det är med Ceasarsallad, det är dessutom lika gott året om.  


3 port. 

CeasarDressing
1 äggula
1/3 dl olivolja
1/3 dl matolja
2 sardeller, mkt finhackade
3/4 - 1 msk riven parmesanost
1 liten vitlöksklyfta
1 msk mjölk
1 msk röd balsamicovinäger
svartpeppar
½ tsk dijonsenap

Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål, häll upp i en serveringskanna och ställ kallt. 

3-4 kycklinginnerfilér per person
olja 
salt
Italian seasoningkrydda eller svartpeppar
Nouvelle- eller Romansallad, strimlad
ett par Cocktailtomater eller Romanticatomater
3-4 skivor lantbröd + olja till stekning
1 paket bacon

Stek kycklinginnerfiléerna med salt och krydda och lägg åt sidan. Stek krutongerna i oljan som blir kvar eller fyll på med lite olja om nödvändigt. Ta upp krutongerna och stek baconen knaperstekta. 

Servera sallad och tomat på ett fat, toppa med bacon, kyckling och krutonger, Ringla på såsen och strö på lite parmesanflagor. 
 
 
 
 

Kommentera här: