Kalops med Champinjoner

 På hösten är det så mysigt att äta varma grytor, tända lite ljus i mörkret och dricka te. Igår förberedde jag en köttgryta som vi åt idag. Nu ska jag tända några ljus, krypa ner i soffan och dricka en en kopp varm choklad till efterrätt. ❤️

100-150 g champinjoner
ca 1 kg högrev
smör till stekning
2 gula lökar
svartpeppar
salt
1 mörk köttbuljongtärning
1½ vanlig köttbuljongtärning
3 morötter, i bitar
ca 7 kryddpepparkorn
2 lagerblad
ca 1½ msk kinesisk soya
en knapp tsk röd balsamvinäger
vatten så att det täcker köttet och lite till
 
+maizenaredning

Dela champinjonerna och stek i smör, salt och peppar på medelvärme tills de blir gyllene. Lägg åt sidan.
Putsa köttet och skär i mindre tärningar. Stek köttet på hög värme i smöret i 2 omgångar. Salta och peppra under stekningen. Lägg ihop allt kött och tillsätt löken och stek vidare en stund. Tillsätt resterande ingredienser, utom maizenaredningen. Koka ca ca 1½ timme eller längre beroende på hur mör köttbit du har. Fyll på med vatten då och då. Köttet ska kunna dras isär när det är klart. Red av med maizenaredning.  Servera med kokt fast potatis. Jag hade även kokta kålrotsstavar till och en liten sallad. 
 
 
 
Kan även tipsa om denna underbara gryta med rött vin

Rödvinsgryta av högrev 

 

Kommentera här: