Emelies Kokospanerade Kycklingfilé

 
Idag var det återigen min dotters tur att laga mat. Vi har äntligen hittat en bra struktur där båda våra barn har varsin matlagningsdag varje vecka. Kan man inte laga maten på sin bestämda dag måste man själv se till att byta dagen med någon i familjen. Maten ska planeras av barnen själva och beställning av råvaror kan göras senast dagen innan så att dessa finns på plats när barnen kommer hemfrån jobb eller skola/praktik. Idag gjorde min dotter en fettsnålare variant av panerad kycklingfilé där hon använde kokos och kryddor som panering. Blev väldigt gott, så jag skriver ner recepet. 


3 mellanstora kycklingfiléer
lökpulver
paprikapulver
chiliflakes
svartpeppar
salt
ca 120 g riven kokos
ca 1½-2 dl vetemjöl
2-3 ägg
 
 
Blanda ihop kokos med med samtliga kryddor.  
Skär kycklingen i mindre bitar och salta lätt om kycklingen är helt osaltad, rulla i mjöl och doppa därefter i vispat ägg och sist i kokosblandningen. Lägg bitarna på ett galler och ha en plåt under med bakplåtspapper som kan fånga upp eventuellt spill. Kör i 175 grader varmluft (eller 200 vanlig värme) i ca 15 minuter. Sänk eventuellt värmen mot slutet. Skär en bit och titta om kycklingen är klar. 

Min dotter serverade med ugnsrostad Delikatesspotatis av sorten Apache som just nu säljs till förmån för Rosa Bandet. Potatisrn rostade hon i ugnen innan hon tillagade kyckligen. Till detta hade vi en ICAs CurryMango Creme Fraiche som var supergod och lite sallad. Passar säkert väldigt bra med tex Basmatiris också.
 
 
 
 
Denna var väldigt god att ha till...  (på bilden visas dock en annan MangoCurryRajasås, men denna var godare att ha till märkte vi)

Kommentera här: