Sataykyckling med Jordnötssås
ca 7-8 portioner
2 spetspaprikor
1 kg kycklingfilé
2 påsar Sataykrydda från Santa Maria
4 dl salta jordnötter
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk kokosgrädde (jag använde Kung Markattas) el 1 burk med kokosmjölk
½ dl vatten (kan uteslutas om kokosmjölk används)
1 tsk sambal oelek
1 msk riven färsk ingefära
2 msk kikkoman soya
1 msk farinsocker strö
olja till stekning
+ ris
Rensa kycklingen och skär i små bitar och lägg i en stor skål.
Häll på kryddmixen och blanda enligt instruktion och låt stå i ca 20 min.
Skär paprikan i små tärningar.
Sätt riset på kokning, vi hade basmatiris till.
Fortsätt sedan med såsen.
Mixa jordnötterna fint och spara.
Finhacka löken och fräs på medelvärme. Pressa ner vitlöken och fräs en stund till. Blanda ner alla övriga ingrediser utom nötterna. Koka på svag värme i några minuter och tillsätt sedan de mixade nötterna. Låt såsen stå på eftervärme.
Fräs paprikan i lite olja och salta lätt. Lägg åt sidan.
Fräs sedan den marinerade kycklingen i omgångar. Tillsätt paprikan.
Serververa kycklingen med ris och sås och någon god grönsak eller sallad.