Naanbröd

Dessa Naanbröd gjorde jag för ett tag sedan, så gott till Chicken Tikka Masala eller soppor. Recept är inte mitt eget utan det är hämtat härifrån. Bilderna är mina egna. 

5 g jäst

2 dl mjölk
7 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl matlagningsyoghurt
1 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
smör till stekning (egentligen olja)

Värm mjölken till 37 grader. Häll över den i en degbunke, helst assistent och rör ut jästen i den. Blanda alla de torra ingredienserna. Vispa upp ägget lite lätt med en gaffel och blanda med yoghurt. Tillsätt allt i degbunken och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i minst 2 timmar. Knåda sedan på mjölat bakbord och dela degen i fem delar. Doppa händerna i olja och dra ut degen till stora, tunna plattor. Låt plattorna ligga på en plåt eller bänk och jäsa i ytterligare 20 minuter. Stek dem därefter i stekpanna i smör, på hög värme. Några minuter på varje sida. Kan vändas flera gånger. 

 

 

Kommentera här: