Halloumisallad till Alla Hjärtans Dag

I år blev det en Halloumisallad till Alla hjärtans dag. Eftersom vi skulle äta lite efterrätter ville vi ha en rätt som inte var så mäktig. Denna halloumisallad blev så himla smarrig med olika smaker och strukturer. Krämig avocado, krispig och söt paprika, salt och segmjuk Halloumi, knapriga morötter och för att inte tala om de soltorkade tomaterna som ger det lilla extra. Jag kryddade salladen med en supergod Hallonvinäger som jag fick av våra grannar, den passade också utmärkt till denna sallad. Längtar redan efter att få äta denna rätt igen!
 
2 halloumi, Icas tycker jag är bra.
1 romansallad
1 - 2 tomater
½ rödlök
2 snacksmorötter
½ gul paprika
5 soltorkade tomater, Zetas Classico hela är väldigt goda. (ej de strimlade)
½ gurka
vinäger
olivolja
Vegeta
1-2 avocado

Skala och skiva snacksmorötterna tunnt lite på snedden.
Skär tomaterna i tunna klyftor.
Skär paprikan i strimlor eller mindre fyrkanter.
Skala gurkan och skär i tredjedelsskivor.
Lägg ihop allt ovan i en stor salladsskål och häll på 1/3 vinäger och 2/3 olivolja samt Vegeta, rör om och låt stå.
 
Skär upp salladen och skölj och droppa av ordentligt.
Kärna ur avocadon och gröp ur köttet med en matsked närmast skalet, skär upp i bitar. Separera 1/3 till servering.
 
Blanda salladen med försalladen, häll på ena delen avocado och klipp ner soltorkade tomater med en sax.
 
Dela halloumin på hälften på så det blir 2x2 stora plattor. Stek i lite olja på båda sidorna tills osten fått en fin färg. Skär upp osten i skivor eller som du önskar. Servera salladen och toppa med Hallomin och avocado.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En helt vanlig dag behöver man inte göra hjärtan av halloumin, jag steker den i stora bitar (delar osten på hälften) och klipper bitar med sax precis vid servering.
 
Sen blev det lite efterrätt, en kladdkaka till pappa som Emelie gjort och en Raffaellotårta.
 
 

Kommentera här: