Nästan Kåldolmar

 
Här kommer en variant av kåldolmar fast i form av biffar som toppas med stekt sötad vitkål. Enkelt och gott. 

1 gul lök
500 g blandfärs
1 ägg
ca 1 dl syrad grädde eller vanlig vispgrädde
1 tsk kinesisk soya
½ tsk salt
nymald svartpeppar
chilipowder
smör till stekning

5-6 dl riven vitkål
smör till stekning
ca 1 tsk ljus sirap
lite salt
smör till stekning

Finhacka löken och fräs på ganska hög värme. Häll köttfärsen i en skål, häll ner löken, grädden, ägg, soya, salt och peppar. Hacka ihop till en jämn röra, men rör inte för mycket.  Ta fram en bit plastfolie att lägga biffarna på. Blöt händerna och forma till biffar och lägg på plastfoliet. Stek biffarna i smör, när de vänds krydda med svartpeppar och lite chilipowder. Vänd biffarna en vända till så får de god smak av kryddorna i stekpannan. 

Fräs kålen i smör med sirap och salt samtidigt som biffarna steks. Servera biffarna med kålen och gärna med potatis och gräddsås samt lingonsylt. 

 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: