Italian Wok

 
Denna rätt bjöd jag min mellansyster på. Vi förknippade båda rätten med skaldjur fast den inte innehåller några. Lite konstigt hur man förknippar smaker med varandra.  Rätten börjar som en wok, men byter skepnad till en italiensk tappning med vitlöken och kronärtskockan och serveras med pasta. Väldigt gott faktiskt och så blev jag glad över att syrran gillade rätten. Barnen fick lite grillad kyckling som tillbehör. Denna rätt är ganska rolig att göra eftersom man kan variera grönsakerna efter smak eller säsong. Och så blir man glad av färgerna som grönsakerna bjuder på. 
 
1 silverlök
1 liten morot
ca 150 g färska haricot verts
1 spetspaprika
10 cocktailtomater
1 burk kronärtskockshjärtan
1 stor vitlöksklyfta
några droppar citronsaft
oregano
solrosolja
lite socker
vegeta
2,5 dl laktosfri grädde
lite maizenaredning
svartpeppar
flingsalt

Bred Tagliatelle
 
Sätt på vatten till pastan och koka denna under tiden resten tillreds. 
 
Koka haricot vertsen med lite vegeta. Spola av i kallt vatten och skär i mindre bitar. Lägg åt sidan.
Skär silverlöken i halvtjocka stimlor och stek i olja med lite socker och salt på hög värme. Genomstek inte, det ska vara lite krisp kvar. Ta upp ur pannan. Hyvla moroten med en potatisskalare och stek denna på samma sätt och ta upp ur pannan. Strimla paprikan och stek denna också och ta upp. 
 
Pressa vätskan ur kronärtskockshjärtorna och dela varje skocka i 4 delar. Fräs dessa tillsammans med haricot vertsbitarna i olja och pressa över vitlöken och ett par droppar citron. Strö över lite Vegeta. Ta upp ur pannan och häll på grädden. Strö över lite Maizenaredning tills det tjocknar något. Lägg ned grönsakerna och rör om försiktigt. Dra något varv med pepparkvarnen och strö över lite flingsalt. Servera med pastan. 

Kommentera här: