Glutenfri Exotisk Påsktårta
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av en citron
2½ dl Finax Mjölmix
1 dl solrosolja
3 dl fint rivna morötter
+ smör och kokos till formen
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner olja, morötter och citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör ner blandningen i äggsmeten. Häll smeten i en smord och kokosad form cirka 20x30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25-30 min. Tag ut kakan och låt den svalna.
Glasyr
3 dl florsocker
1½ tsk vaniljsocker
2 msk rumsvarmt smör
200 g Philadelphia
Vispa smöret, vaniljsocker och lite grann av florsockret slätt, tillsätt lite philadelphia och lite florsocker i taget i flera omgångar tills allt är slut. Fortsätt att vispa en stund så glasyren blir luftig och fin. Bred glasyren över morotskakan.
Topping och fyllning
ca 1 dl mangopuré (barnmatsburk)
2 passionsfrukter
7 persikogodisar från Haribo
ca ½ dl florsocker
+ Godis till dekoration
Värm upp mangopuré, florsocker och passiosfrukt i en kastrull. Micra persikogodisarna på låg effekt, pausa och rör om då och då tills allt är smält. Häll ner gelén i mangopurén under omrörning. Låt svalna.
Jag fyllde först en sprits med lång och ganska smalt munstycke och gjorde ett antal hål i kakan med spitsmunstycket och spritsade ner den gula gelén i hålen. Därefter ringlade jag resterande gelé ovanpå kakan och dekorerade med godis. Egentligen var det tänkt att jag skulle delat kakan i 2 delar och haft lite Exotisk gelé samt lite Philadelphiafyllning på det, men jag vågade inte dela kakan då min erfarenhet av glutenfri smet har varit blandade. En gång när jag skulle skära en kaka på mitten föll allt sönder.