Chokladmandelcupcakes med Banan/Kolafrosting

 
Det blev lite påskmuffinsar i år och jag fick äntligen möjligheten att spritsa rosor för första gången. Hade beställt lite Wiltontyllar bla 1M som många använder sig av för att spritsa rosor. Mönstret syns inte så bra här eftersom jag dekorerade frostingen. Jag gillar detta sätt att spritsa då man kan hålla frostingen ganska platt, men ändå snygg. Det var ganska lätt att spritsa rosorna, man börjar från mitten och spritsar vidare runt och utåt. Behöver nog öva en del, men för att var första försöket är jag ändå nöjd. 
 
100 g mandel eller 100 g mandelmjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
en knapp dl potatismjöl
2 ägg
2 dl socker
½ dl matolja
½ dl flytande smör 
1 krm salt
 
lite nutella eller dulce de leche till fyllning (valfritt)

Skålla och skala mandeln. Häll på ett fat och kör i mikron en stund tills mandlarna är torra. Passa dem så att de inte bränns. Låt svalna. Mal mandeln i omgångar i en nöt- eller kaffekvarn med lite grann av potatismjölet. Blanda mandelmjölet med kakao, potatismjöl och bakpulver. 

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i de torra ingredienserna. Tillsätt smör och olja och en liten nypa flingsalt och vispa till en slät smet. 

Häll upp smeten halvvägs i muffinsformar som ställes i en teflonmuffinsform. Jag fick ut ca 20 muffins. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader och ta ut när muffinsen har rest sig och precis är tillagade. Eller ta ut dem lite tidigare om du vill ha lite mer kladdkakestuk. 

Frostning 
2,5 dl vispgrädde
65 g bubs banankola eller skumbanan, bubsen var lite svårsmälta, fick inte tag på skumbananer
ca 4 kolagodisar (tex werters)
gul pulverfärg
  
Hacka godisarna fint och lägg ner i grädden. Värm under ständigt omrörning tills godiset löst sig. Obs! Grädden får inte koka då går det inte vispa senare. Ställ grädden kallt över natten eller minst några timmar. 
 
Vispa upp banangrädden med lite gul färg till rätt konstistens. 
 
Gör ett litet hål i muffinsen med en äppelurkärnare ca 1 cm ner och fyll med nutella eller dulce de leche. (kan hoppas över om man gör muffinsarna lite kladdiga) Spritsa sedan på bananfrostingen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: