Alla Hjärtans Dag-kakor
Söta kakor att bjuda på till Alla Hjärtans Dag. Baka kakorna i smyg när du är själv, göm undan i en fin burk och ta fram till frukosten.
5 dl vetemjöl
1 dl socker
0,5 tsk vaniljsocker
Ca 1½ dl sylt, hallonsylt är gott
(1 dl florsocker + några droppar vatten)
(eventuellt lite kokos + vispad lättvispad äggvita)
Arbeta ihop alla ingredienserna till degen för hand eller i matberedare. Rulla långa korvar av degen. Lägg på en skärbräda och ställ in i frysen en stund. Ta ut en degbit i taget. Skär lagom stora skivor och lägg på en plåt.
(Om du vill ha kokos runt kanterna, penslar du äggvitan runt kanterna och rullar kakorna i kokos på kanterna.)
Forma ett hjärta i mitten av kakan. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och fyll med 1 tsk sylt i varje kaka.
Grädda i 175 grader ca 15 min. Låt svalna.
Om du vill ha glasyr på kakorna. Rör ihop vatten och florsocker, häll i en fryspåse och klipp ett litet hål i toppen och ringla över florsockret.