Alla Hjärtans Dag-kakor


Söta kakor att bjuda på till Alla Hjärtans Dag. Baka kakorna i smyg när du är själv, göm undan i en fin burk och ta fram till frukosten. 


200 gram smör
5 dl vetemjöl
1 dl socker 
0,5 tsk vaniljsocker 

Ca 1½ dl sylt, hallonsylt är gott 
(1 dl florsocker + några droppar vatten)
(eventuellt lite kokos + vispad lättvispad äggvita)

Arbeta ihop alla ingredienserna till degen för hand eller i matberedare. Rulla långa korvar av degen. Lägg på en skärbräda och ställ in i frysen en stund. Ta ut en degbit i taget. Skär lagom stora skivor och lägg på en plåt. 

(Om du vill ha kokos runt kanterna, penslar du äggvitan runt kanterna och rullar kakorna i kokos på kanterna.)

Forma ett hjärta  i mitten av kakan. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och fyll med 1 tsk sylt i varje kaka. 

Grädda i 175 grader ca 15 min. Låt svalna. 
Om du vill ha glasyr på kakorna. Rör ihop vatten och florsocker, häll i en fryspåse och klipp ett litet hål i toppen och ringla över florsockret. 

 

 
 

Kommentera här: