Kinderbrownie


Ett recept inspirerat av mina favoritchoklader Kinder Country, som dessvärre inte finns att köpa i Sverige. De består av en len mjölkchoklad på utsidan och med en krämig vit chokladfyllning innehållande puffat rostat ris, vete, dinkel och korn.  Dessa tillverkas av Ferrero som även gör Ferrero Rocher och Raffaello-praliner bland annat. Jag har bara hunnit skriva ihop receptet, men inte provbakat ännu. Måste inventera flinghyllor i affärer först och se om jag hittar något kul. =) 


Brownies (ca 20 bitar)
100 g smör
50 g ICA Mörk Block
50 g ICA Ljus Block
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vanillinsocker
½ krm salt
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr
½ dl grädde
200 g vit choklad
ca 2 dl puffat rostade flingor, tex Rice Krispies och kalaspuffar

Topping
ca 200 g Ljus ICA Block

Brownie
Smält matfettet i en kastrull, eller i en skål i mikrovågsugn på full effekt (max 800 W) i ca 1 minut. Bryt ICA Mörk Block i bitar och blanda ner i det smälta matfettet. Rör om tills chokladen smält. Hacka valnötskärnorna. Vispa ägg, socker, vanillinsocker och salt poröst, gärna med elvisp. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner vetemjöl och bakpulver, matfetts- och chokladblandningen i äggsmeten och blanda samman. Häll smeten i en smord form ca 20x30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 ?  minuter. Känn med en sticka om kakan är klar, stickan ska precis vara torr.

Fyllning
Värm hackad choklad och grädde i en kastrull tills allt har löst sig. Låt svalna en stund. Rör i de puffade sädesslagen och fördela över kakan. Ställ kakan i frysen och skär upp portionsbitar. 

Topping
Smält den ljusa chokladen över vattenbad. Ta fram de frysta browniebitarna och doppa i chokladen och ställ kallt igen. 

Kommentera här: