Kladdkakecookies med salt kola och pecannötter

 
På sistone har jag haft grymma cravings efter seg chokladig kladdkaka. Idag kunde jag inte motstå begäret så jag fixade ihop några kladdkakecookies av ingredienser som fanns hemma. Blev ett lyxigt och vansinnigt gott avslut på dagens middag. En kopp kaffe, en kladdkaka och ett litet glas Caramel Baileys och sen en promenad för att titta på solnedgången. Mina kakor blev knapriga i kanterna och lite sega i mitten. 
 
ca 16 cookies
 
100 g smält smör
100 g mörk blockchoklad, tex Icahandlarnas
1 msk kakao 
 
1 stort ägg
1 dl socker
1,25 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
 
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
12 Werters Orginal mjuka toffeer
16 pecannötter
flingsalt
 
Smält smör och blockchoklad på låg värme. Rör ner kakaon och ställ åt sidan att svalna. 
Skär chokladkolorna i 2 mm tjocka skivor och lägg åt sidan. 
 
Blanda ägg och sockersorterna. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en separat skål och rör ner i äggblandningen. Rör sist ner smörchokladblandningen. Låt degen stå en stund och forma sedan bollar. Tryck fast en pecannöt på toppen och häll på lite krossat flingsalt på toppen. 
 
Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader. Kakorna ska lyfta lite grann i mitten. Har ingen exakt tid här, men kakorna får inte vara för mjuka och heller inte helt tillagade. 
 
När kakorna tagits ut ur ugnen lägg på några kolabitar och ställ in en kort stund så att chokladen mjuknar. Ta ut och strö över lite flingsalt på kolorna. 
 
 
 
 
 
 
Så vackert med solnedgången vid denna tid på året. Älskar att att ingen kväll är den andra lik...denna bild är från ikväll och den under från i veckan.
  
 

Kommentera här: