Glutenfria hallonkakor

 
 Försöke mig på att göra glutenfriga hallongrottor, dock flöt kakorna ut i formarna och blev inte som jag tänkt, men kakorna blev ändå goda och uppskattade. 
 
Kakor: 
175 g mald mandel
100 g potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 1/3 dl socker
1 msk vaniljsocker
ca 130 g smör
 
Fyllning: 
ca  ½ dl hallonsylt
 
Glasyr: 
ca 1 dl florsocker
lite vatten
 
Blanda ingredienserna till kakorna ta ca 1 rågad  msk / kaka och tryck ut i en form med ett hål för sylten. Klicka i en knapp tsk sylt i varje kaka och grädda i 175 grader tills kakorna är gyllene.
 
Rör ihop florsocker med lite vatten och ringa över kakorna när de svalnat. Kakorna bör ätas inom 1 dygn, annars blir de mjuka. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: