Peanut Butter Cups

  
Dessa godsaker brukar man hitta i Amerikanska hyllan. För några år sedan hittade man aldrig choklad med Peanut Butter, men de har sakta börjat tåga in i olika former. Att göra Peanut Butter Cups är inte speciellt svårt, penslingen av formarna tar dock lite tid, men det är det värt. =) 
Jag gjorde hälfen i minicupcakeformar och andra hälften i knäckformar. De är trevliga att ha i glass tex. 
 
Fyllning: 
ca 1,5 dl Peanut Butter 
ca 1,3 dl Florsocker
1 krm vaniljsocker
1½ msk smör, rumsvarmt
 
+ 200 g mjölkchoklad tex Marabou
 
Lägg en lagom stor bit choklad i botten på en liten bakform, tex minicupcakeform. Prova ut hur stor bit som behövs genom att göra ett test. Spara en lika stor bit choklad som du testar med. Smält chokladen på 600 W tills chokladen nätt och jämt smält. Använd en liten pensel för att fördela chokladen en liten bit upp på kanten och i botten av formen. Gör resterande formar. Jag körde ca 6 formar i sänder i micron. Ställ chokladenformarna i frysen medan du rör ihop fyllningen. Ta ut formarna ur frysen och lägg i fyllning i formarna. 
 
Smält resterande choklad över vattenbad. Låt chokladen stå kvar över vattenbadet medan du toppar formarna med chokladen. Låt svalna och förvara i kylskåp. 
 
Det behövs inte speciellt många ingredienser. 
 
 
Lägg en chokladbit i botten på formarna och lägg in ca 6 åt gången i micron och micra
ca 30-40sek eller tills chokladen blir mjuk. 
 
Pensla upp chokladen en bit på kanterna.  
 
Rör ihop fyllningen och lägg i lagom mycket i formarna. Det får inte gå ovanför chokladkanten. 
 
 
Häll på lite smält choklad och fyll ut med hjälp av en liten sked. 
 

Kommentera här: