Blåbär- och Jordgubbssmulpaj

 
En klassisk smulpaj, det är ganska mycket socker i smuldegen vilket passar bra när man använder sura bär, dessutom blir smulorna krispiga med en smörkolaton. 
 
Smuldeg
6 dl vetemjöl
270 g smält smör
2,75 dl strösocker
1/2 tsk salt
en knapp tsk bakpulver
 
 
2 msk potatismjöl
ca 1 dl socker
ca 1 liter blåbär
ca 3 dl jordgubbar, frysta och delade i mindre bitar
 
Rör ihop de torra ingredienserna. Tillsätt smöret och rör med en träsked. Låt degen stå och vila någon minut. 
 
Blanda potatismjöl och socker och häll ner bären och rör om. Häll i en form på 20x30 cm och smula över smuldegen. Man kan behöva gnida degen mellan handflatorna så att det blir mindre bitar. 
 
Grädda i 175 grader varm ugn till smulorna ser klara ut och har fått lagom färg. 
 
 



 
 
 

Kommentera här: