Nötkladdkakor

 
Sonen fick bakläxa av mamma. Jag beställde kladdkakemuffins med nougatglasyr och rostade hasselnötter. Väldigt gott. Ännu godare blev de med lite ringlad kolasås på. =)
 
Smet:
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
100 g smält smör
 
Fyllning: 
Nougat från Odense
Rostade hasselnötter
 
Hacka hasselnötterna och bred ut på en bakpapperklädd plåt. Ställ in i 175-200 grader varm ugn. Rosta tills de har lagom färg. Obs! Se till att passa nötterna hela tiden. 

Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna blanda dom tillsammans med smöret i äggsmeten och vispa. Fyll muffinsformarna till knappt 2/3 och grädda 15-20 minuter i 160 grader. (kortare tid om de är mindre). Kladdkakorna ska ha jäst upp, men de ska vara lösa i mitten. Låt svalna ca 10 minuter. 
 
Skär upp bitar om ca 1 tsk av nougaten och lägg ner i de varma kladdkakorna. Strössla sist över hasselnötterna. 
 
 
 
 
  

Kommentera här: