Strawberry Cheesecake nr 3

 
Genom åren har jag bakat ett antal cheesecakes. Har provat många olika recept, men den ungsbakade varianten är ändå min favorit. Testade vid ett tillfälle att ha Smetana i fyllningen och kan säga att resultatet blev otroligt bra. Jag använder även Philadelphia, men byter ut en del mot Smetana. Toppingen görs jätteenkelt utan gelatin eller att behöva värma upp jordgubbarna. Knepet heter Fresta Marsan. 
 
Botten:
75 g smör
1½ msk socker
1½ msk farinsocker
en knivsudd salt
1,5 dl vetemjöl
 
Fyllning:
1 pkt Philadelhia 200 g
1 pkt Smetana 2 dl
1 dl socker
1½ tsk Vanilla vaniljsocker
2 ägg
 
Topping
färska jordgubbar, en knapp halv liter
ca 1-2 msk socker, beroende på hur söta jordgubbarna är
ca ½-1 msk Fresta Marsan vaniljpulver
 
Nyp ihop ingredienserna till degen. Degen ska vara lite smulig. Tryck ut i botten på en 19 cm springform. Eventuellt blir det lite smulor över. Grädda mitt i ugnen i 175 grader tills botten känns torr. 
 
Mosa sönder Philadelphia och Smetana med en gaffel i en skål. Tillsätt sockersorterna. Rör i ett ägg i taget. Häll fyllningen på pajbotten. Sätt in i ugnen och sänk värmen till 130 grader och grädda klart till cheesecaken är fast men fortfarande lite dallrig. Låt svalna helt.
 
Skiva jordgubbarna och strö över lite socker. Låt jordgubbarna stå en stund så det bildas lite vätska. Strö över lite marsanpulver och rör om försiktigt. Lägg upp på den avsvalnade cheesecaken och låt stå i kylskåp i några timmar. 
 
 

Kommentera här: