Kalops
Kalops är en lätt som är ganska enkel att göra, men tillagningen tar lite tid eftersom köttet behöver koka 1-2 timmar för att bli mört. Kalops är en av få rätter som jag vill servera mera av och hela familjen gillar rätten.
ca 1 kg högrev
smör till stekning
svartpeppar
salt
1 gul lök, hackad
1 röd lök, hackad
1 kalvbuljongtärning
1 mörk oxbuljongtärning
ca 2 msk rött vin
knappt 1 msk tomatpuré
1 msk mörk kinesisk soya
ca 8 kryddpepparkorn
lite chilipeppar
lite paprikapulver
ca 4 + 2 dl vatten
ev 2 morötter
maizenaredning
Putsa köttet och skär i mindre tärningar. Stek köttet på hög värme i smöret. Salta och peppra. Tillsätt löken och stek vidare en stund. Tillsätt resterande ingredienser, den mindre mängden vatten och inte morötter och maizenaredningen. Koka ca 1- 1½ timme. Tillsätt hackade eller skivade morötter om du gillar det. Koka till de är mjuka. Red av med maizenaredning. Servera med kokt fast potatis.