Asiatinspirerade Köttbullar

 
 
 
 
Jättegoda blandfärsbullar med inspiration av mina favoritdumplings från Asahi. 
 
700 g blandfärs
1 gul lök, riven
1 ägg
2 vitlöksklyftor, pressade
ca 1 msk msk Thaisoya från Santa Maria
1 msk riven ingefära
svartpeppar
½ tsk Vegeta
lite Chili Flakes från Santa Maria
lite Chili Powder från Santa Maria 
 
5-6 dl riven vitkål
smör till stekning
ca 1 tsk ljus sirap
lite salt
 
Nudlar eller ris

Enkel Dumplingssås
Denna sås är enkel att göra och är god att ha till dumplings eller desa köttbullar. 
ca 3 msk japansk soya
1 krm sambal olek
lite röd balsamvinäger
 
Blanda färsen med lök, ägg och övriga kryddor. Forma till köttbullar och stek i smör i 2 omgångar. Ta upp köttbullarna och stek kålen i 2 omgångar. Tillsätt lite sirap i varje omgång. 
 
Servera med nudlar och någon grönsak och ev lite dumplingssås. 
 
 
 
 

Kommentera här: