Asiatinspirerade Köttbullar
Jättegoda blandfärsbullar med inspiration av mina favoritdumplings från Asahi.
700 g blandfärs
1 gul lök, riven
1 ägg
2 vitlöksklyftor, pressade
ca 1 msk msk Thaisoya från Santa Maria
1 msk riven ingefära
svartpeppar
½ tsk Vegeta
lite Chili Flakes från Santa Maria
lite Chili Powder från Santa Maria
5-6 dl riven vitkål
smör till stekning
ca 1 tsk ljus sirap
lite salt
Nudlar eller ris
Enkel Dumplingssås
Denna sås är enkel att göra och är god att ha till dumplings eller desa köttbullar.
Enkel Dumplingssås
Denna sås är enkel att göra och är god att ha till dumplings eller desa köttbullar.
ca 3 msk japansk soya
1 krm sambal olek
lite röd balsamvinäger
Blanda färsen med lök, ägg och övriga kryddor. Forma till köttbullar och stek i smör i 2 omgångar. Ta upp köttbullarna och stek kålen i 2 omgångar. Tillsätt lite sirap i varje omgång.
Servera med nudlar och någon grönsak och ev lite dumplingssås.