Kalvstek Asian Style

                           
 
1 kg kalvstek
ljus soja
chiliflakes
woichestershiresås
1 vitlöksklyfta, pressad
eventuellt lite texas smokehousesås
smör till stekning
thaikrydda
 
mörk soya
Oystersås
Chiliflakes
 
1 gul paprika
3 små morötter
2 knipplökar
olja till stekning
 
Dela kalvsteken på tvären så du får 2 "filéer". Gnid in soja, woichestershiresås och kryddorna i köttet och stek så köttet får en lätt stekyta. Lägg köttet i en ugnsform och stick in en termometer. Tillaga i 110-120 grader tills termometern visar 62 grader. Ta ut köttet och slå in i folie och låt efterdra i en timme. 
 
Under tiden, koka basmatiris. Strimla grönsakerna i väldigt fina stavar. Stek dem var för sig i olja i en het panna. 
 
Rör ihop soyan, oystersåsen och chiliflakes.  Skiva köttet tunnt och ringla över såsen. Servera köttet med ris och de wokade grönsakerna. Vi hade lite minivårrullar hemma som vi hade som tillbehör. 
 

Kommentera här: