Köttfärsfyllda paprikor

Praktiskt allt i ett-rätt som kan förberedas dagen innan antingen tills den är nästan helt klar, eller bara fram till den är ugnsredo. Gillas av barnen också.
 
 6-7 röda paprikor
 
1 dl grötris
4-5 dl vatten
delikatesspaprikakrydda
Santa Maria Original Chili Powder
vetega eller salt
1 tsk socker
 
500 g blandfärs
1 liten gul lök, hackad
smör till stekning
1 tsk Pearl River Bridge Mörk soja
1-2 msk rött vin
svartpeppar
timjan
1 burk krossade tomater, varav ca 1 dl till köttfärsfyllningen
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk maizenaredning
olivolja
salt
peppar
 
2 påsar mozzarellaost, riven
basilika

Koka riset i vatten och kryddor och socker tills det är helt mjukt. Sila bort vattnet. 

Fräs upp köttfärsen tillsammans med löken i smöret. Tillsätt soja, vin, kryddor, 1 dl krossade tomater och pressad vitlök. Låt svalna en stund.

Skölj paprikorna och skär av toppen och lite av botten så att paprikorna kan stå. Salta dem lätt och ställ i en ugnsform. Blanda i 1½ påse riven mozzarellaost och riset i köttfärsblandningen. Fyll paprikorna och toppa dem med resterande osten. Blanda tomatsåsen med 1 tsk maizenaredning lite salt, peppar och olivolja och skeda på såsen i ugnsformen bredvid paprikorna.

Tillaga mitt i ugnen i 175 grader ca 1h. Täck över dem om osten fått färg.



 
 
 
  

 
 

Kommentera här: