Snabb smulpaj med överraskning

                                
 
En enkel, snabb och oväntat lyckad kombination. En fusksmulpaj i glas med vaniljkräm, färska hallon och inuti en kärna av Dulce de Leche. I och med att hallonen serveras färska blir upplevelsen lite fräschare än när hallonen är uppvärmda i en vanlig smulpaj. 
 
100 g smör
2 dl vetemjöl
½ dl socker
½ dl kokos
1 dl havregryn
pyttelite salt
 
Blanda ihop smuldegen. Strö ut i en bakpapperklädd långpanna. Grädda i ca 190 grader tills smulorna får fin färg.
 
1 påse Ekströms vaniljsåspulver+ 2,75 dl mjölk
knappt 100 g Philadelphia
ca 1 msk florsocker
½ tsk vaniljsocker
 
Vispa ihop marsankrämen. Rör Philadelphian mjuk och tillsätt den och florsockret samt vaniljsockret. 
 
4  msk Dulce de Leche Havanna (finns att köpa på ICA MAXI i Haninge i allafall)
en liten ask färska hallon
 
Häll lite vaniljkräm i botten på ett serveringsglas. Lägg på några hallon och en msk Dulce de Leche. Lägg på smulor och därefter mer marsan och hallon. Toppa med smulor. 
 
 
 
                                                              

Kommentera här: