Jummie Mummy-brownie

Denna kaka bakade Emelie när hon var yngre när hon hade några tjejkompisar på besök.  Emelie ville baka en klassisk brownie, jag var med på ett hörn och tillsatte lite extra gott. En riktig godiskaka. Servera kakan ljummen.

200 g smör
200 g Odense Ljus blockchoklad
4 ägg
3 dl socker
1 dl farinsocker
2 tsk vanillinsocker
1 krm salt
3 dl vetemjöl
2½ msk kakao 
1 tsk bakpulver

ca 130 g dumlekolor
50 g minimarshmallows


Värm ugnen till 175 grader. Smält smör i en kastrull. Hacka blockchokladen och tillsätt i det smälta smöret. Rör om tills chokladen smält.

Vispa ägg, socker, vanillinsocker och salt poröst, gärna med elvisp. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver. Rör ner vetemjöl och bakpulver, smör- och chokladblandningen i äggsmeten och blanda samman.

Dela varje dumlekola i 4 delar. Blanda ner detta samt minimarshmallow i smeten. Häll smeten i en smord form ca 20x30 cm (ha gärna ett bakplåtspapper i botten). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna helt innan den skärs i bitar.

    


 
 
                                                                                                         
          
   
 

Kommentera här: