Chokladbrownies
Brownies (ca 20 bitar)
200 g margarin eller smör
200 g ICA Mörk Block, hackad i småbitar
1 1/2 dl valnötskärnor eller pecannötter, hackade
4 ägg
4 dl socker
2 tsk vanillinsocker
1 krm salt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Värm ugnen till 175 grader.
Smöra en form på 20x30 cm. Lägg gärna i ett bakplåtpapper också som täcker botten.
Smält matfettet i en kastrull på låg värme, sänk värmen till lägsta.
Häll ner den hackade chokladen i smöret. Rör om tills chokladen smält.
Vispa ägg, socker, vanillinsocker och salt poröst, gärna med elvisp.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål.
Rör ner vetemjöl och bakpulver i chokladsmeten.
Häll smeten i ugnsformen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Känn med en sticka. Stickan ska precis vara torr.
Låt kakan svalna helt innan den skärs i bitar.
Servera brownien i bitar som den är eller pimpa kakan med det du gillar.