Chokladbrownies

 
Här är ett favoritrecept som fanns på baksidan av Ica:s mörka Blockchoklad. Har bakat denna flertalet gånger och serverat med hallon, gräddvaniljglass och Bailey's som ringlas över. På bilderna nedan gjorde jag en kolawhiskeysås till. 

Brownies (ca 20 bitar)

200 g margarin eller smör
200 g ICA Mörk Block, hackad i småbitar
1 1/2 dl valnötskärnor eller pecannötter, hackade
4 ägg
4 dl socker
2 tsk vanillinsocker
1 krm salt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver


Värm ugnen till 175 grader.
Smöra en form på 20x30 cm. Lägg gärna i ett bakplåtpapper också som täcker botten. 
Smält matfettet i en kastrull på låg värme, sänk värmen till lägsta.
Häll ner den hackade chokladen i smöret. Rör om tills chokladen smält.  
Vispa ägg, socker, vanillinsocker och salt poröst, gärna med elvisp.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål. 
Rör ner vetemjöl och bakpulver i chokladsmeten.
Häll smeten i ugnsformen. 
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Känn med en sticka. Stickan ska precis vara torr. 
Låt kakan svalna helt innan den skärs i bitar.
Servera brownien i bitar som den är eller pimpa kakan med det du gillar. 

 
 
 
 
 
 

Kommentera här: