American All-in-One bites


                                

En kollega på jobbet skickade över en länk till en Amerikansk blogg med en kaka som såg helt sjukt god ut. Superkladdig och supersöt. I receptet använde man en cookiedoug i botten med Oreos ovanpå. Därefter hade man en Chocolate Fugdemix varvad med chokladsås. Jag översatte receptet från amerikanska mått och gjorde min egna variant. Tyvärr gräddade jag kakan för länge då jag följde anvisningen där det stod att provstickan inte skulle vara kladdig när man tog ut kakan. Detta resulterade i en något uttorkad kaka. Kändes lite som en kaka som stått i en cafémonter och torkat ut.

Familjen gjorde dock tummen upp och sambon tyckte att det var den godaste kladdkaka han smakat. Nästa gång gör jag om kakan med pecannötter eller valnötter i kakdegen istället för mjölkchokladprickar samt gräddar den kortare tid.


130 g rumsvarmt smör
½ dl råsocker, finmalt
1½ dl socker, finmalt
3/4 tsk vaniljsocker
1 stort ägg
1 äggula
ca 4,5 dl vetemjöl
½ tsk salt
3/4 tsk bakpulver
(150 g ljusa chokladprickar) nästa gång tar jag valnötter eller pecannötter istället

2 paket Ballerina Vanilj

1½ sats kladdkaka, totalt ca 3 dl mjöl. Använd din egen favorit.


Smöra en glasform på ca 20 x 30 cm lätt. Klä den med bakplåtspapper.
Vispa smöret med sockersorterna. Tillsätt äggen och blanda. Rör ut salt och bakpulver i mjölet i en separat bunke. Blanda i nötter eller choklad. Tillsätt detta i smeten och knåda tills du får en enhetlig deg. Tryck ut denna i glasformen.

Lägg ut ballerinakakorna ovanpå kakdegen.

Tillred kladdkakan och häll smeten över kakorna. Lägg en aluminiumfolie över formen och grädda i 175 grader varm ugn, i nedre delen. Efter ca 25-30 kan foliet avlägsnas och kakan gräddas vidare efter eget tycke eller tills kladdkakan verkar lagom kladdig.

Låt kakan svalna helt innan den skärs upp i fyrkanter. Servera som den är eller med glass och chokladsås. Observera att detta är en mycket söt och mäktig kaka, så mindre bitar är ett rekommendera. Och detta blir en ganska stor sats.



















Kommentera här: