Pepparkakspraliner

                             
 
Mums! Till första advent provbakade jag en ny godsak. Pepparkakspraliner doppade i vit choklad. De blev hur goda som helst. En mild smak av pepparkaka med lite krispighet. Mycket gott till glöggen. De fick högsta betyg av samtliga familjemedlemmar. Ett stort plus är också att de är enkla att baka. 
 
15-17 st
 
12 pepparkakor, krossade (Annas är godast!)
100 g mandelmassa,  riven
3 msk smör,  rumstempererat
150 g vit blockchoklad, hackad
 
2 krossade pepparkakor till garnityr
 
Blanda krossade pepparkakor, mandelmassa och smöret väl. Forma till bollar eller små toppar och ställ in i frysen i ca 15 minuter. Smält den hackade chokladen över vattenbad. Rulla bollarna med hjälp av 2 gafflar i chokladen. Lyft upp och lägg på ett smörpapper. Smula över pepparkakskross. 
  
                              
 
 
 
 
 

Kommentera här: