Små jordgubbscheesecakes i ramekinformar

                             

Emelie bakade dessa små cheesecakes med viss hjälp av mig. Nästa gång kanske man blir överraskad med fika  ;-) Dessa små formar passar bra att ta med när man går på besök hos någon. Vi tog med några till jobbet en helg. Receptet räcker till 4 minicheesecakes.

4 digestivekex
25 g smör

200 g Philadelphiaost
0,8 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

7-8 mellanstora jordgubbar
socker
röd vinbärsgelé

Skär jordgubbarna i skivor och sockra dem. Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret. Krossa digestivekex fint och till sätt det svalnade smöret. Tryck ut digestivesmulorna i 4 st Ramekinformar. Förgrädda i 5 min 175 grader.

Mosa Philadelphiaosten. Rör ihop ägget med sockersorterna, vispa inte! Annars blir fyllningen fluffig istället för slät. Tillsätt osten och vispa till en jämn smet. Häll smeten över formarna och grädda vidare i mitten av ugnen i ca 15 min. Cheesecake:sen ska vara lätt fladdriga men inte rinniga, liknande en fast brylépudding. Låt dem svalna och toppa med de skivade jordgubbarna.

Smält gelén och tillsätt lite socker. Ös  detta över jordgubbarna. Låt svalna helt i några timmar innan de serveras.

På bilderna har vi inte använt gelé utan jag kokade snabbt upp jordgubbarna med 1 tsk potatismjöl och lite sockerlag. 

                             



                              



Kommentera här: