Hallon och Cheesecake-muffins

                               


Min jobbkollega Signe berättade om att hon ätit en jättegod muffins på Muffin Bakery. Det var en muffins med cheesecakefyllning och blåbär som var varvade om varandra. Jag testbakar här med improviserat recept. Hade tyvärr inga blåbär hemma så det fick bli hallon istället.
Muffinsarna blev väldigt saftiga och goda, låt dem gärna vila i kylskåp över natten och tag fram någon timme innan de ska ätas. Smakerna sätter sig lite bättre om de får vila. 


Kanske även kunde bli lyxigt med lite smuldegssmulor på toppen. Receptet ger 12 muffins av normalt storlek eller 8 st stora. 

Så här gjorde jag:

Muffins:
75 g smält smör
2,5 dl socker
2 ägg
2,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk citronsaft

Cheesefyllning:
200 g Philadelphia
0,75 dl socker (ökar denna mängd nästa gång)
1 litet ägg
2 tsk vaniljsocker

+ ca 2 dl frysta hallon
1 tsk socker

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver samt vaniljsocker. Tillsätt detta samt det smälta smöret. Häll upp smeten i en 2-literspåse.

Mosa osten lätt. Tillsätt ägget, sockret och vaniljsockret. Vispa tills smeten är jämn. Häll upp en en 1-literspåse.

Häll lite sockerkakssmet i botten på muffinsformen. Lägg på några hallon, 3-4 st. Häll en klick Cheesefyllning. Upprepa detta 2-3 ggr tills smeten täcker 2/3 av formen ca. Grädda i 200 grader i ca 15-17 minuter. 
                             

 
                              
 
                                        

               
 
 
                              
   

Kommentera här: