Chicken BLT

                              

BLT står för Bacon, Lettuce, Tomato. Det är ganska vanligt att man fyller med kycklingfilé också. Denna toast åt jag första gången på O'Learys. De serverade toasten tillsammans med pommes frites.

Räcker till 14-15 st toast som på bilden, dvs halvor


Dressing:
2 dl Creme Fraiche
en knapp dl Mayonäs
1-2 tsk Senap, jag tog hälften Dijonsenap och hälften vanligt

Toastingredienser:
6-7 isbergsalladblad
4-5 tomater
2 paket bacon
1 Orginalrost, det går åt ca 800 g
800 g kycklingfilé

smör att steka i
Santa Maria American Barbeque Spice
Santa Maria Chili Powder

Ta loss salladsblad och skölj. Skölj tomaterna och skär i tunna skivor. Blanda iordning dressingen.

Sätt ugnen på 225 grader + varmluft om du har en sådan ugn. Lägg ett bakplåtspapper i en djup plåt. Lägg på baconen. Stek och vänd bitarna efter en stund. Ta eventuellt bort bacon som blir klara tidigare. Fortsätt att steka tills alla är klara.

Halvera kycklingfiléerna. Stek i smör i ganska hög värme. Krydda med American BBQ Spice och Chilipowder. Stek tills de nästan är klara. Lägg över filéerna på en plåt. Stek färdigt i ugnsvärme på 250 grader. Låt svalna en stund och skiva sedan upp köttet på tvären.

Rosta bröden. Låt gärna en annan person ta hand om brödrostningen medan du börjar förbereda smörgåsarna.

Bred dressing på 3 smörgåsar. Peppra med lite svartpeppar. Lägg på sallad, tomat, kyckling och några baconbitar på första smörgåsen. Lägg på en till med dressingen nedåt. Bred sedan dressing på andra sidan. Lägg på en ny omgång med bacon, kyckling, tomat och sallad. Lägg på sista skivan. Tryck till och skär smörgåsen på tvären. Fortsätt med resterande smörgåsar. Servera direkt! 

Förslag på tillbehör: Gurkstavar, tunna potatischips och rädisor.
 
 

                       
 
     

Kommentera här: