Äppelcheesecakes för 2
Gjorde dessa små cheesecakes när syrran kom förbi... receptet ger 2 st minicheesecakes.
Botten:
3 digestivekex
2 msk valnötter, finhackade
ca 40 g smält smör
1 tsk socker
pyttelite kanel
Fyllning 1:
1 litet syrligt äpple
smör att steka i
1-2 tsk socker
eventuellt lite kanel
Fyllning 2:
100 g Philadelphia
½ ägg (släng bort halva)
knapt 1/3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Skala äpplena. Kärna ur och hacka i mindre tärningar. Fräs upp smör i en kastrull. Tillsätt äppelbitarna och lite socker samt eventuellt lite kanel. Fräs under ca 5 min. Låt svalna.
Mosa digestivekexen fint. Tillsätt resten av ingredienserna. Tryck ut lagom mycket smulor i botten på varje form (spara till toppingen). Förgrädda i ca 5 min i 200 grader. Sänk ungsvärmen till 175 grader.
Mosa osten, tillsätt sedan ägget och sockersorterna. Klicka i en full matsked ostfyllning i formen. Lägg sedan på äpplena och därefter en ny omgång ostfyllning. Toppa till sist med kaksmulor.
Grädda i ca 20 min.
Mums!