Thaigryta à la Svenne 4 port.

En väninna till mig lärde mig ett recept för ett tag sedan. Hon värmde Keldas Spicy Thai-soppa och tillsatte purjolök och kycklingfilé. Hon topppade soppan vid serveringen med klibbigt Jasminris. Har gjort en variant på hennes idé och med bacon som tillbehör. Lite annorlunda och oväntat gott. 


3 dl Kelda Spicy Thai
500 g kycklingfilé
1 liten broccoli
2 späda morötter på knippe
deta vita av en liten purjolök
Santa Maria Chili Powder
smör till stekning

1 paket Bacon

2,5 dl jasminris
5 dl vatten
1 tsk olivolja
3/4 tsk vegeta eller 1 grönsaksbuljong
svartpeppar
(2 spetsar färsk libbsticka, ca 6 små blad på stjälk)


1. Skölj riset. Häll på vatten samt kryddor. Koka på svag värme tills vattnet är borta. Lufta riset med en gaffel försiktigt. Låt stå och dra under tiden grytan fixas.
2. Skär broccolin i små klasar. Koka upp snabbt i lättsaltat vatten. Sila bort vattnet och ställ åt sidan.
3. Skär kycklingen i bitar. Stek i smör i 2 omgångar. Krydda med Chili Powder mot slutet.
4. Skala och skiva morötterna i 1 mm tjocka skivor. Dela purjolöken på längden. Skär tvärs över, dvs halvcirklar, ca 3 mm tjocka skivor. Skölj purjolöken i ett durkslag.
5. Stek morötterna lätt i smör, tillsätt purjolöken.Tillsätt Kedlasoppa. Toppa med kycklingfilén. Låt puttra på svag värme tills allt är genomvarmt.
6. Under tiden grytan småputtrar, knaperstek baconen på någon högre än medelvärme. Stek halva omgången först, sedan resten. Vänd flera gånger under stekningen.
7. Servera grytan med riset och toppa med knaperstekt bacon.

 
 

 

1 Maria:

skriven

Ja det här var gott. =D

Kommentera här: