Morotstårta
2 ägg
1 dl strösocker samt 1 dl farinsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk kanel
2½ dl vetemjöl
1 dl solrosolja
3 dl fint rivna morötter
Glasyr:
200 g Philadelphia
3 dl florsocker
1½ tsk vanilla
3 msk mjukt smör
12 st minimorötter i marsipan eller lite frukt till garnering
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner olja och morötter. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker i en bunke. Rör ner blandningen i äggsmeten. Häll smeten i en smord, bröad form cirka 24 cm Ø. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25-30 min. Tag ut kakan och låt den svalna.
Blanda ost, matfett och florsocker i en skål, vispa med elvisp tills krämen är tjock och krämig. Bred glasyren över kakan. Markera ut 12 st. bitar i glasyren. Lägg marsipanmorötterna eller frukt i varje tårtbit. Låt gärna stå kallt i minst 12 timmar innan servering.