Farmors brödpudding

2 små formbröd (kantskurna skivor)
2,5 dl socker
citronskal från 1 citron
1 tsk vanilla
1 - 11/4 l mjölk
russin som fått dra i rom
(2 tsk bakpulver)
12 små ägg eller 8 stora
5 dl socker + vatten
smör


Blanda bröd, socker, citronskal, vanilj och mjölken till en smet som får stå över natten.
Lägg russinen i rom. Blanda brödmassan med äggen och strö över bakpulvret.

Häll 5 dl socker i en kastrull, fyll på med vatten så att det precis täcker sockerytan.
Smält och glasera en form på ca 25x30 cm (puddingen blir då ca 2 cm hög). Häll på brödmassan
och strö över russinen. Lägg ev. lite småklickar med smör ovanpå. Grädda på 200° endast undervärme
tills puddingen börjar släppa kanterna sedan endast övervärme. Total tid ca. 1,5-1,75 h.

Kommentera här: