Fläskfiléwok med annanas och grönsaker

 
                               
Denna wok är helt underbar med sina vackra färger. Man blir glad när man lagar denna rätt. 
En mild sötsur wok som passar både stora och små. 


500 g fläskfilé, fint strimlad, eller kycklingfilé
ca 2 msk oystersås
1 morot, strimlad i tunna stavar
½ röd paprika, fint strimlad
ca 1-2 tsk riven ingefära
5 salladslökar, det vita, skivade + lite av nedersta blasten
2-4 ringar annanas, konserverade, delade i mindre bitar
1 pressad vitlöksklyfta
rapsolja
salt
peppar

Sås:
1 tsk maizena + lite vatten att lösa upp denna med
1 dl annanassaft
2-3 tsk japansk soya
1 msk ljus vinäger
1 tsk tomatpuré
(lite chilisås, valfritt) 
 

Tillbehör:

rostade Cashewnötter
jasminris

Sätt riset på kokning. Strimla sedan grönsaker och köttet. Börja med såsen. Blanda maizena och vatten och lite vatten och häll i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser  och koka upp och låt sedan efterdra på låg värme.

Hetta upp en wok eller stekpanna. Stek köttet på hög värme i omgångar tills köttet är klart. Tillsätt salt och peppar. Lägg köttet åt sidan. Häll på några matskedar Oystersås och rör om. 

Hetta upp pannan igen. Fräs morotsstrimlorna på hög värme med jättelite salt, ta upp och lägg åt sidan. Stek inte grönsakerna för länge, de ska ha kvar lite krisp. Tänk på att grönsakerna med eftervärmen fortsätter tillagas en stund. Stek sedan paprikan på samma sätt och lägg åt sidan. Stek sist löken och pressa ned vitlök samt tillsätt ingefäran och annanasen. Fräs på ytterligare en stund och tillsätt köttet.

Häll på såsen och rör om. Toppa med Cashewnötterna. Servera med riset.

 
 
 
 
 
 

Kommentera här: